Meg: smilende ung kvinne ikledd skinnjakke, sittende i skinnstol i cafémiljø med Macen i fanget

Min CV

Om meg

Designer med programmeringsbakgrunn, journalistutdanning og en prisvinnende master om tjenestedesign

Jeg studerte journalistikk fordi jeg ville undersøke og forstå. Finne ut av tingene, formidle dem, løse samfunnsoppdraget, litt klokere hver dag. Gårsdagens avis gjør imidlertid lite nytte, så jeg fulgte opp med et årsstudium i praktisk designarbeid og en bachelor og master i informatikk ved Universitetet i Oslo, med spesialisering innen interaksjonsdesign.

Journalisterfaringen har lært meg viktigheten av å stille de riktige spørsmålene og verdien av velvalgte ord, mens informatikkstudiene og det å ha jobbet som utvikler hjelper meg å forstå tekniske begrensninger og realismen i designforslagene mine.

I jobben min som UX-designer ved UiO de siste fire årene har jeg fått kombinere det tekniske, språklige og visuelle, med en dash av problemløsning. Jeg får tenke, tegne og sette sammen piksler til mening. Jeg har fått lage apper for forskning, og flikke og forbedre på systemene som hjelper ansatte og studenter ved Norges eldste universitet med å nå målene sine. 

Sensommeren 2020 begynte jeg som digital produktdesigner hos NAV.

Når jeg ikke leker med piksler, leker jeg med vennene mine, med tegneblokk, glemmer meg bort i musikk, bøker, serier, løping eller spill.